استقلال‌طلبی و استکبارستیزی دو مؤلفه اصلی انقلاب اسلامی

ساخت وبلاگ

به گزارش دیار آفتاب؛ میزگرد «چرایی نام‌گذاری ۱۳ آبان تحت عنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی » با حضور با حضور محمدجواد یاری، عباس خسروانی، علی مقدسی، حیدر جهانبخشی و مجتبی صدیقی از کارشناسان سیاسی استان مرکزی به همت پایگاه تحلیلی خبری دیار آفتاب برگزار شد.

عباس خسروانی، کارشناس مسائل سیاسی در این میزگرد؛ روز ۱۳ آبان را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی دانست و گفت: این روز را می‌توان نماد و بخشی از هویت جمهوری اسلامی دانست.

خسروانی با بیان اینکه جنس انقلاب اسلامی از جنس انقلاب فرهنگی بوده است و بایستی پذیرفت که شاخصه‌های اقتدار این انقلاب نیز ریشه در مؤلفه‌های فرهنگی دارد، اظهار کرد: پاسداشت معانی و مفاهیم روز ۱۳ آبان به افزایش و ارتقا اقتدار نظام جمهوری اسلامی کمک می‌کند؛ از این‌رو به همین علت گرامیداشت و انتقال مفاهیم این روز برای کشوری ضروری است.

استکبارستیزی و استقلال‌طلبی، ماهیت ۱۳ آبان

وی با تأکید بر اینکه دو مفهوم بسیار کلیدی استقلال‌طلبی و استکبارستیزی، مقوله فرهنگ نهفته در روز ۱۳ آبان است، افزود: باید پذیرفت هر کجا که در این دو مؤلفه دچار تردید شده‌ایم، اقتدار کشور هم دچار مشکل شده است.

خسروانی با اشاره به اینکه نیازمند این هستیم که مؤلفه‌های استقلال‌طلبی و استکبارستیزی را در جامعه حفظ و به نسل آینده منتقل کنیم، اضافه کرد: هر آسیبی که در چهل سال گذشته، در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی وجود داشته به دلیل ضعف در این دو مؤلفه بوده است.

۱۳ آبان، فرصتی برای تقویت روحیه استکبارستیزی 

وی گفت: متأسفانه در این سال‌ها نتوانستیم سؤال‌های نسل جوان را در این حوزه پاسخ دهیم. به همین علت نیاز است در چنین مناسبت‌هایی برای نسل جوان استقلال‌طلبی و استکبارستیزی ملت ایران تشریح شود.

خسروانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه امروز پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، بسیاری معتقدند فرصت مناسبی برای ارزیابی نظام اسلامی است که آیا به آرمان‌ها و اهداف خود رسیده یا خیر؟ گفت: می‌توان باقدرت پاسخ داد که پس از گذشت چهل سال از انقلاب، نظام اسلامی به ثبات رسیده و بااقتدار می‌تواند نقدها و مشکلات را بشنود و ببیند و در جهت رفع نقاط ضعف‌ها تلاش شود.

استکبارستیزی، یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی

این کارشناس مسائل سیاسی استکبارستیزی را یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: متاسفانه عده‌ای در داخل به دنبال کمرنگ کردن این مهم هستند به طوری که به دنبال القا این هستند که یکی از عوامل عدم دستیابی ایران به اهدافش را عدم تعامل با دنیا مطرح کنند و معتقدند که بعد از چهل سال باید این روحیه را کنار گذاشت و با دنیا، که البته تفسیرشان از دنیا نظام سیاسی آمریکا است، تعامل را برقرار کرد.

دستیابی به دستاوردهای چشمگیر در سایه روحیه استکبارستیزی

خسروانی با تاکید بر این نکته که اگر امروزه مشکلی هم در کشور وجود دارد، ناشی از روحیه استکبارستیزی انقلاب اسلامی نیست، اضافه کرد: پاسخ‌گویی به این مقوله بسیار مهم است و باید در دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و محافل مختلف تبیین شود.وی با اشاره به اینکه روحیه استکبارستیزی نه‌تنها مایه عقب‌ماندگی و معطل ماندن آرمان‌های انقلاب نشد، بلکه در بسیاری از جاهایی که این روحیه تداوم داشته است، شاهد دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیری بوده‌ایم، افزود: در مواقعی که شعار تعامل، گفتگو و سازش سر دادیم دچار ضعف و مشکل شده‌ایم.این کارشناس سیاسی یادآور شد: اگر امروزه از اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنیم دقیقاً در راستای استکبارستیزی و پایبندی به توانمندی‌های ملی است.خسروانی بابیان اینکه در هر حوزه‌ای که گفتگو یا تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم، درست در همان موضوعات دچار مشکل شده‌ایم، تاکید کرد: در هر حوزه‌ای که با تکیه به توانمندی‌های ملی و با اتکا به خود جلو رفته‌ایم شاهد پیشرفت‌های چشمگیر جهانی بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: اگر امروز عنوان می‌شود برای حل شدن مشکلات اقتصادی باید عضو کنوانسیون‌های جهانی شویم، باید بدانیم که به طور قطع مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند؛ راه‌حل مشکلات کشور را باید در داخل و در بخش مدیریتی جستجو کرد.

عضویت در کنوانسیون‌هایی بین‌المللی خطری جدی برای منافع ملی

خسروانی با تأکید بر اینکه کسانی که با عضویت در کنوانسیون‌های بین‌المللی نظیر «پالرمو»، «FATF» و... منافع ملی را به خطر می‌اندازد، همسو با جریان استکباری عمل می‌کند، گفت: متأسفانه رفتارهایی که امروزه در جهت تحقیر ملت ایران دنبال می‌شود همسو با خواسته‌ها و سیاست‌های استکبار جهانی است.این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سخن امام راحل مبنی بر صدور انقلاب اسلامی عنوان کرد: مفهوم این سخن حضرت امام خمینی(ره) به معنای لشگر کشی و مبارزات نظامی نیست بلکه مفهوم فرهنگی به معنی مبارزه با خوی استکباری دارد.

خسروانی با یادآوری این نکته که امروز شاهد صدور انقلاب اسلامی به مناطق مختلف دنیا حتی اروپا هستیم، افزود: امروز در بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای منطقه شاهد گسترش روحیه مقاومت هستیم.وی یکی از دلایل تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را خاطرات تلخ ملت ایران از توطئه‌ها و دسیسه‌های دولت آمریکا علیه جامعه ایران دانست و گفت: اگر بخواهیم بستر تحقیر خود را دوباره فراهم کنیم، مطمئناً از قافله استکبارستیزی دنیا عقب خواهیم ماند.این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: نباید تصور کرد که اگر امروز محور مقاومت در دنیا هستیم تا ابد محور می‌مانیم و دیگران هم از ما تبعیت می‌کنند. با این روش و این سیاست کنونی بعید است که همچنان محور مقاومت باقی بمانیم.وی خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم در سال‌های آینده با تشکیل یک دولت توانمند و قدرتمند و مجلسی کارآمد به این اهداف جان دیگری ببخشیم و امید مستضعفین عالم را به ناامیدی تبدیل نکنیم.

یادداشت های یک خبرنگار...
ما را در سایت یادداشت های یک خبرنگار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : abbaskhosravanio بازدید : 137 تاريخ : چهارشنبه 23 آبان 1397 ساعت: 11:22